Over ons

Ivo

Ivo Putman

Een echte die hard tuinman, een hele harde werker! Voordat hij het stokje overnam van Rob, legde hij al ruim 15 jaar tuinen aan bij De Tuinruimers (SBS6) en Robs Grote Tuinverbouwing (SBS6). Was jarenlang de sidekick van Rob Verlinden, maar staat nu alleen zijn mannetje en dat doet hij voortreffelijk! Hij verstaat zijn hoveniers vak: is altijd op zoek naar bijzondere thema’s en mooie planten verhalen. Hij is vrolijk en altijd in voor een grapje, net als z’n maatje Jeremy. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd gaat echt wel op voor deze leuke tuinman!

Djamilla

Djamilla Smits

De benjamin van het team; maar in haar vak staat ze zeker haar mannetje!
Na de interieur opleiding aan het Nimeto is ze Cum Laude afgestudeerd aan de Akademie Vogue in Amsterdam, daar volgde ze een styling studie. Dus ze heeft alle papieren in huis!
Ze liep al eerder stage bij het programma Robs Grote Tuinverbouwing en heeft de fijne kneepjes van Jorna Spapens geleerd. Ze kent de mannen goed en daarom voelt het ook zo goed! 

Ivo

Rob Verlinden

Deze tuingoeroe, Godfather en tuinicoon verdient natuurlijk alle credits. Eigenlijk heeft deze tuinman ook geen uitleg nodig! Hij was ooit de bedenker en grondlegger van Eigen Huis en Tuin (RTL4). Na ruim 30 jaar tuinprogramma’s maken is voor hem nu de tijd gekomen om een stap terug te doen. Hij is dan wel minder in beeld, maar achter de schermen werkt hij nog altijd hard mee aan dit programma. Daarnaast maakt hij elke week een plantenwandeling, waarmee hij iedereen met de meest mooie bloemen en planten verwent. Een groen cadeautje, een kers op de taart, zowel voor hem als voor ons allemaal! Leerzaam en leuk.

Rens Pörtzgen

Onze kok probeerde als puber als tv-kok door te breken en nu, 20 jaar later, is het dan zover! Rens heeft een grote voorliefde voor natuurlijke en lokale producten en kookt al vele jaren in binnen- en buitenland. Met het eten dat hij op tafel zet, wil hij een verhaal vertellen, mensen vermaken en comfort bieden. Natuurlijk ontbreekt de smaak daar niet bij! Met zijn lekkere gerechten inspireert Rens je om thuis lekker te kokkerellen.

Algemeen

De Grote Tuinverbouwing is het populaire groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen, wonen/interieur en BBQ en is op dit moment het groenste televisieprogramma op de Nederlandse tv.

Dit anderhalf uur durende programma is voor mensen met- en zonder groene vingers en wordt door zowel jong als oud goed bekeken. De informatie die tuinexpert Ivo Putman geeft, deelt hij op een inspirerende en laagdrempelige manier. Tuinieren is niet moeilijk en vooral erg leuk! Op deze manier zet hij Nederland aan om te gaan tuinieren of om met (kamer-)planten aan de slag te gaan.

DE ITEMS

TUIN MAKE-OVER

Samen met zijn team steekt Ivo wekelijks de handen uit de mouwen om de tuineigenaren te verrassen met een verbluffende tuin make-over. Ondertussen geeft hij de nodige bruikbare tips voor thuis: van ontwerp tot bestrating en van opbouw met harde materialen tot en met de beplanting van de tuin. Waar mogelijk maakt hij gebruik van dankbare thema’s zoals de ‘Ibiza’ tuin, de eetbare tuin, de klimtuin enz.

INTERIEUR

In de woonkamer laat styliste Djamilla Smits zien hoe je op een eenvoudige manier toch een grote verandering teweeg kunt brengen. Je hoeft niet altijd de hele woonkamer leeg te halen, een kleine hoek goed aanpakken geeft net zo’n leuk resultaat!

BBQ

Tv-kok Rens Pörtzgen is natuurlijk ook van de partij om het team te voorzien van een lekker en verrassend BBQ-gerecht. 

KLEUR JE LEVEN

In ‘Kleur je Leven’ bezoekt Ivo een kijker die zich voor het programma heeft aangemeld. Ivo laat zien hoe je je tuin en terras, zelfs in de herfst en winter, kleur kunt geven met een groep kleurrijke potten en planten. Daarnaast geeft hij tuintips en adviezen zoals: tips voor onderhoud van gazons, vijvers, of bijvoorbeeld het snoeien van de heg. 

ROBS TUINDAGBOEK

Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden geniet al een aantal jaar van zijn pensioen. Bij zo’n tuingoeroe als Rob kun je verwachten dat de handen na een tijdje weer beginnen te kriebelen. In Robs Tuindagboek gaat hij dan ook aan de slag met een eigen, nog lege stuk grond. Gedurende het seizoen moet dit natuurlijk een groen paradijs worden. Zelfs als doorgewinterde tuinman vindt Rob dat hij nooit is uitgeleerd. Daarom laat Rob zich inspireren door kwekers, andere tuinontwerpers en landgoederen. Welk ontwerp tovert hij uit zijn hoge hoed? Hoe ontwikkelt de tuin zich met de tijd? Rob neemt de kijker mee tijdens het gehele proces.