Over ons

De Grote Tuinverbouwing is het populaire groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen en wonen/interieur. Ons programma is op dit moment het groenste televisieprogramma op de Nederlandse TV.

Dit anderhalf uur durende programma is voor mensen met- en zonder groene vingers en wordt door zowel jong als oud goed bekeken. De informatie die tuinexpert Ivo Putman geeft, deelt hij op een inspirerende en laagdrempelige manier. Tuinieren is niet moeilijk en vooral erg leuk! Op deze manier zet hij Nederland aan om te gaan tuinieren of om met (kamer-)planten aan de slag te gaan. Binnen gaat Djamilla Pijpker met passie aan de slag om het interieur aan te passen naar de wensen van de bewoners. Ze geeft handige tips over hoe je om kan gaan met kleuren, stijlen, accessoires en nog veel meer. 

Loop jij tegen iets aan in jouw interieur of tuin? Geen zorgen! Ivo, Djamilla en het hele team staan voor je klaar met de beste tips en tricks. Kijk elke zaterdag om 17:00 naar SBS6!

 

Ivo Putman
IVO PUTMAN

Een echte die hard tuinman, een hele harde werker! Voordat hij het stokje overnam van Rob, legde hij al ruim 15 jaar tuinen aan bij De Tuinruimers (SBS6) en Robs Grote Tuinverbouwing (SBS6). Was jarenlang de sidekick van Rob Verlinden, maar staat nu alleen zijn mannetje en dat doet hij voortreffelijk! Hij verstaat zijn hoveniers vak: is altijd op zoek naar bijzondere thema’s en mooie planten verhalen. Hij is vrolijk en altijd in voor een grapje. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd gaat echt wel op voor deze leuke tuinman!

Djamilla
Djamilla Pijpker

De nieuwe aanwinst van het team; maar in haar vak staat ze zeker haar mannetje!
Na de interieur opleiding aan het Nimeto is ze afgestudeerd aan de Akademie Vogue in Amsterdam, daar volgde ze een styling studie. Dus ze heeft alle papieren in huis!
Ze liep al eerder stage bij het programma Robs Grote Tuinverbouwing en heeft de fijne kneepjes van Jorna Spapens geleerd. Ze is een frisse wind en daarom voelt het ook zo goed! 

Rob Verlinden
Rob Verlinden

Deze tuingoeroe, Godfather en tuinicoon verdient natuurlijk alle credits. Eigenlijk heeft deze tuinman ook geen uitleg nodig! Hij was ooit de bedenker en grondlegger van Eigen Huis en Tuin (RTL4). Na ruim 30 jaar tuinprogramma’s maken is voor hem nu de tijd gekomen om een stap terug te doen. Hij is dan wel minder in beeld, maar achter de schermen werkt hij nog altijd hard mee aan dit programma. Een groen cadeautje, een kers op de taart, zowel voor hem als voor ons allemaal! Leerzaam en leuk.

DE GROTE TUINVERBOUWING IS ELKE ZATERDAG OM 17:00 UUR TE ZIEN OP SBS6.

De items

Tuin Make-over

Samen met zijn team steekt Ivo wekelijks de handen uit de mouwen om de tuineigenaren te verrassen met een verbluffende tuin make-over. Ondertussen geeft hij de nodige bruikbare tips voor thuis: van ontwerp tot bestrating en van opbouw met harde materialen tot en met de beplanting van de tuin. Waar mogelijk maakt hij gebruik van dankbare thema’s zoals de ‘Ibiza’ tuin, de eetbare tuin, de klimtuin enz.

interieur

In de woonkamer laat styliste Djamilla Pijpker zien hoe je op een eenvoudige manier toch een grote verandering teweeg kunt brengen. Je hoeft niet altijd de hele woonkamer leeg te halen, een kleine hoek goed aanpakken geeft net zo’n leuk resultaat!

Kleur je leven

In ‘Kleur je Leven’ bezoekt Ivo een kijker die zich voor het programma heeft aangemeld. Ivo laat zien hoe je je tuin en terras, zelfs in de herfst en winter, kleur kunt geven met een groep kleurrijke potten en planten. Daarnaast geeft hij tuintips en adviezen zoals: tips voor onderhoud van gazons, vijvers, of bijvoorbeeld het snoeien van de heg. 

Robs Droomtuin

Nederlands bekendste tuinman Rob Verlinden geniet al een aantal jaar van zijn pensioen. Bij zo’n tuingoeroe als Rob kun je verwachten dat de handen na een tijdje weer beginnen te kriebelen. In Robs Droomtuin gaat hij dan ook aan de slag met een stuk grond. Gedurende het seizoen moet dit natuurlijk een groen paradijs worden. Welk ontwerp tovert hij uit zijn hoge hoed? Hoe ontwikkelt de tuin zich met de tijd? Rob neemt de kijker mee tijdens het gehele proces.

DE HERHALING IS ELKE ZONDAG TE ZIEN OM 10:30 UUR.