Recept afl. 6

In een echte Ibiza tuin mag de Spaanse Paella natuurlijk niet ontbreken. Jeremy maakt deze op de barbecue klaar met een mix van diverse vissoorten. Het echte Ibiza gevoel wordt bevestigd met de gebakken padronnetjes als bijgerecht!

Recept

Dit heb je nodig:

  • 100 gr. paella rijst
  • 400 gr. kipfilet
  • 2 dl. kippenbouillon
  • 1 ui
  • 50 gram Johans bonen
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 zakjes Spaanse paella kruiden
  • 600 gr. vissuggestie van zeevis ansjovis, inktvis en gamba’s
  • 1 dl. olijfolie

Zo maak je het:

Marineer de kip met bbq kruiden en bak deze op de barbecue. Neem ondertussen een plancha pan en zet deze in het gbs systeem naast de bakkende kip. Verwarm deze met de olijfolie. Het geheime recept zit hem bij deze paella in de ‘stevige’ bonen. Deze even kort aanbakken met de inktvis in de plancha pan met de olijfolie.

Fruit de rijst aan door deze in de pan met bonen en olijfolie te bakken. Voeg vervolgens de kippenbouillon, ui, knoflook en kruiden bij. Laat het bouillon mengsel even koken. Snijd ondertussen de vis in mooie gelijke stukken (2cmx2cm) Leg de gesneden vis in de kokende rijst. Voeg ook gelijk de gamba en inktvis toe aan het gerecht. Laat het geheel 30 minuten met de deksel dicht ‘inbakken’. De bouillon lost zich hierdoor op in de rijst en na een halfuur staat er een heerlijke paella klaar.

Aan de typisch Spaanse padron pepers geeft Jeremy nog een eigen twist. Met een dip van pittige mayonaise en BBQ kruiden krijgen de pepers een pittige maar toch Hollandse bite. Dit heb je nodig: 200 gr. padron 1 lepel olijfolie 1 tube pittige Zaanse mayonaise 1 lepel BBQ kruiden Rooster de padrons kort aan op de BBQ tot ze iets verkleuren Besprenkel de pepers met olijfolie en zeezout.

Maak een dipsaus door de pittige Zaanse mayonaise en de BBQ kruiden met elkaar in een aparte kom te mengen. Serveer de dipsaus met de padrons.

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 6