Recept afl. 7

Spelen met open vuur, dat is wat Jeremy in deze aflevering heeft gedaan! Hij hanteerde deze keer een andere aanpak dan we van hem gewend zijn.. Hij ging op open vuur barbecueën, super gaaf! 

Recept

Dit heb je nodig:

 • 2 kwarteltjes
 • 2 kleine kippetjes
 • 1 meter chorizo worst, aan 1 stuk
 • 1 ananas
 • 1 spitskool
 • 1 tube Zaanse kerriemayonnaise
 • 1 fles Wild Mill dark
 • 1 gepofte maiskolf
 • Roomboter
 • Kaapse knoflook
 • Oregano
 • Maza smeersels
 • Verschillende BBQ rubs


Bereiding:

Wrijf de kwartels in met een lekkere BBQ rub, rijg ze aan de ketting en hang ze boven open vuur. Wrijf de kleine kippetjes in met een andere BBQ rub, vul ze van binnen met verse wilde kruiden (kaapse knoflook, oregano) en hang ze vervolgens ook boven open vuur. Rol de chorizo om de stang van het asadokruis. Zorg ervoor dat de worst niet te dicht op het vuur komt, zodat het langzaam gerookt wordt. Schil de ananas en laat de kruin eraan zitten. Rijg deze aan de ketting en bestrooi hem met een lichte en zoete rub. Hang de ananas aan de bovenste stang van het kruis. Snijd de kool in de lengte doormidden en marineer deze met kerrie mayonaise. Zorg dat de mayonaise lekker diep in de kool trekt en rijg deze vervolgens aan de ketting en hang hem ook boven open vuur. Leg de mais 10 minuten in het water te weken, voordat je het op het grilrooster legt. Laat de bladeren eraan zitten. Deze verbranden, maar dat is niet erg, want ze kunnen er later toch afgehaald worden. Smelt de boter en meng de gesmolten boter met de kruiden. Wrijf deze marinade met een kwast over de kippetjes en kwartels. Serveer al het lekkers, als het allemaal gaar is, op een grote plank met de maza dips. Enjoy! 😉

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 7