Recept afl. 17

Jeremy trapt het nieuwe jaar smakelijk af, door een lekker kippetje klaar te maken! De overgebleven oliebollen van nieuwjaar worden nieuw leven ingeblazen in de vorm van een oliebollentaart.
ย 
Zoek je nog een goed voornemen? Wat dacht je van โ€˜elke dag lekker kokenโ€™? Met dit recept kun je direct aan de slag!ย 

Recept

๐—•๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ-๐˜๐—ผ-๐—ฏ๐—ฎ๐—ฐ๐—ธ ๐—ธ๐—ถ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐˜๐—ท๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—บ๐˜‚๐—ต๐—ฎ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ
ย 
1 kleine kip
2 lepels braairub no1
1 bakje Maza muhamara/ humus
ย 
Allereerst snijd je het kippetje langs de filetkant open. Vouw deze vervolgens rug tegen rug. Daarna kruid je de hem met BBQ rub en gaar je de kip op de BBQ op 170 graden. Dit doe je voor ongeveer 30 minuten. De kerntemperatuur in de dij moet 68 graden zijn. Tot slot dresseer je het gerecht met Maza en natuurlijk een glas Wild Mill PX!
ย 
๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ฝ๐—ท๐—ฒ
ย 
1 broccoli
1 knolselderij
Een blokje boter
ย 
Snijd de groente in stukken. Doe deze vervolgens in een pan met een klein bodempje water, ongeveer een centimeter. Daar doe je ook een klein blokje boter bij. Laat dit vervolgens koken en pureer alles. Voor volwassenen is het lekker om er nog een beetje peper en zout op te doen. Dit hoeft natuurlijk niet als het voor de baby is.
ย 
๐—ข๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ฏ๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ช๐—ถ๐—น๐—ฑ ๐— ๐—ถ๐—น๐—น ๐—ฃ๐—ซ
ย 
500 gram oliebollen
3 eieren
50 gram suiker
3 lepels melk
1 zakje bakpoeder
100 gram boter
Een half klein flesje Wild Mill PX
ย 
Pluk de oliebollen in kleine stukjes en doe deze in een bakvorm. Giet daarna het halve flesje Wild Mill PX eroverheen en laat dit absorberen. Daarna smelt je de boter. Klop de drie eieren met melk en suiker los met het zakje bakpoeder. Vervolgens doe je de gesmolten boter erbij en giet je dit over de oliebollen. Gaar deze in de oven of op de BBQ gedurende 50 minuten op 170 graden.
ย 
ย