Recept afl. 18

Deze week staat in het teken van fleurige bloemen, dus Jeremy kan niet achterblijven. Hij gaat met bloemen koken! Ook maakt hij loempia’s en pizza’s. Dat is makkelijk na te maken thuis! Hieronder lees je wat je moet doen als je zelf ook aan de slag wil:

Recept

Loempia’s met eetbare bloemen en pizza op de BBQ
 
𝘋𝘪𝘵 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨:
 
1 rol pizzadeeg
1 rol filodeeg
3 lange dunne aubergines
3 doosjes gemengde eetbare bloemen
1 doosje gemengde tomaten
200 gram burrata
200 gram gerookte mozzarella
1 tube Zaanse mayonaise
1 bosje basilicum
1 bakje baba anousch
1 bakje esfenaj
1 bakje hoemoes
 
𝘡𝘰 𝘮𝘢𝘢𝘬 𝘫𝘦 𝘩𝘦𝘵:
 
Het eerste wat je gaat doen is het maken van de bloemendressing. Dit doe je door de blaadjes van de Chrysanten te plukken en met de mayonaise te mengen.
 
Van het filodeeg maak je de loempia’s. Rol het deeg eerst uit en snij hier vierkantjes uit van 10 bij 10 centimeter. Leg in het midden van elk vierkantje een beetje salade, bijvoorbeeld baba anousch, esfenaj of hoemoes. Voeg een paar eetbare bloemetjes toe en rol het pakketje vervolgens op als een loempia.
 
Je bakt de loempia’s op een hete pizzasteen goudbruin en krokant. Uiteindelijk serveer je ze met de bloemendressing die je gemaakt hebt!
 
Van het pizzadeeg maak je uiteraard pizza! Uit dit deeg snijd je weer vierkantjes van 15 bij 15 centimeter. Bak de vierkantjes eerst kort af aan beide kanten op een hete pizzasteen van 230 graden.
 
Hierna pof je de aubergines voor 15 minuten lang op de BBQ. Snijd de aubergines vervolgens in dunne plakjes. Doe dit ook met je tomaatjes.
 
Smeer op het pizzadeeg wat Baba Anousch en beleg de pizzaatjes met de aubergine en tomaat. Rasp er ook een beetje gerookte mozzarella overheen.
 
Vervolgens zet je ze nog 10 minuten op de hete pizzasteen tot de kaas licht gesmolten is. Om nog wat extra smaak toe te voegen, leg je nog wat burrata op je warme pizza’s! Giet er nog een beetje olijfolie overheen en maak ze af met wat peper en zout.
 
Snijd de rest van de tomaten in grove stukken en breng deze op smaak met peper, zout en BBQ rub nummer 2. Giet er nog wat olijfolie overheen en een beetje burrata. Zo heb je nog een lekkere salade voor erbij!
 
Top slot leg je alle gerechtjes gezellig bij elkaar en garneer je alles met eetbare bloemetjes. Zo heb je in een handomdraai een kleurrijke tafel met net zo kleurrijke gerechten. Natuurlijk kan ook dit keer een glas Wild Mill Red niet ontbreken!