Recept afl. 21

Het thema van deze week is klein en kleurig! Jeremy ging deze week aan de slag met gamba’s. Om de kleur erin te houden maakt hij gebruik van mini groenten, kwarteleieren en de enoki beuken paddenstoel. Veel verschillende smaken om je vingers bij af te likken!

Recept

Gamba’s met mini groenten, kwarteleieren en enoki beuken paddenstoel


Wat heb je nodig?

 • Rawit peper
 • Trostomaatjes
 • Mini mais
 • Mini groente asperge tips
 • Mini wortels
 • 2 lepels sushi azijn
 • 2 lepels olijfolie
 • 1 tube pittige mayonnaise
 • 1 lepel wasabi
 • 1 lepel furikake
 • 3 grote gamba’s
 • Mini loempia
 • Mini saté
 • 6 plakjes gesneden lardo rugspek
 • 2 takjes dragon
 • 2 takjes lavas
 • Braairub no.4
 • Kwarteleieren

 

Zo maak je het:

Je begint met het poffen van de tomaatjes. Haal het velletje van de tomaatjes af. Vervolgens gril je de groenten kort aan en gaar je ze op de plancha plaat. De groente die gegaard zijn blus je af met sushi azijn, braairub no.4 en olijfolie.

Nadat je de groente hebt gegaard en gepoft, kook je de kwarteleitjes. Vervolgens pel en halveer je deze. De eitjes dresseer je bij de groenten.

De gamba’s snijd je in over de rug, haal het bruine sliertje eruit en kruid de gamba’s vervolgens met peper en zout. Gril de gamba’s op een hete gril totdat ze glazig zijn en strooi er wat Japanse kruiden over. Maak een dressing van de pittige mayonaise, wasabi en Japanse kruiden en serveer deze in een bakje naast de gamba’s.

Als laatste onderdeel van dit gerecht rol je de kruidentakjes in het spek en stop je deze in een gloeiendhete flambadou. Dit druppel je ook over de gamba’s. Vervolgens gril je de saté en bak je de loempia op de BBQ. Dit serveer je met de dressing en natuurlijk een welverdiend glas Wild Mill Tripel.