Recept afl. 22

Jeremy gaat deze week aan de slag met een typisch Schots gerecht, namelijk haggis! Dit populaire gerecht is een soort hartige pudding waarbij vlees wordt gecombineerd met havenmout, uien, zou en specerijen. Hoe vreemd deze combinatie ook klinkt, het is een overheerlijke maaltijd! Maar aan degene die het niet aan durft, heeft Jeremy ook gedacht! Hij maakt een heerlijke steak gecombineerd met een groenteschotel.

Recept

Haggis
π‘«π’Šπ’• 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’π’π’…π’Šπ’ˆ:
1 kant en klare haggis
1 CΓ΄te de boueffe 500 gram
500 gram boekweit korrels
1 wortel
1 pastinaak
1 selderijbosje
1 blokje kippenbouillon
1 bosje rozemarijn, tijm laurier
Β 
𝒁𝒐 π’Žπ’‚π’‚π’Œ 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 π’Œπ’π’‚π’‚π’“:
Je snijdt de groenten in kleine blokjes. Vervolgens stoof je de gesneden groenten aan in een beetje olijfolie. Voeg hier ook de harde kruiden aan toe. Voeg een blokje kippenbouillon toe en de boekweit. Laat dit 20 minuten zachtjes mee pruttelen op de BBQ.
Β 
Kruid het vlees en gril deze indirect tot een kern van 47 graden. Laat het low en slow garen. Hierdoor blijven de sappen in het vlees, dat is ten slotte het lekkerste! Gaar dit op de BBQ op 140 graden. Verwarm de BBQ vervolgens naar 200 graden en gril het vlees tot een kerntemperatuur van 52 graden. Hij is nu perfect medium!
Β 
Warm de haggis op en serveer deze aan degene die durft! Drink een heerlijk glas wild mill trippel en je dag kan niet meer stuk! Cheers! 🍻

Β