Recept afl. 23

Jeremy steekt deze week een typisch oudhollands recept in een nieuw Thais jasje! Thaise kippetjes met gebakken aardappeltjes en appelcompote. Hmmmm hebben jullie ook zin om dit recept na te maken? Kijk hier snel hoe je dat doet!

Recept

Thais kippetje met gebakken aardappels en appelcompote

π‘«π’Šπ’• 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’π’π’…π’Šπ’ˆ:
2 kippetjes
4 kippenboutjes
2 aardappelen
1 paprika
2 zakjes tom kha kruiden
1 liter water
20 gram zout
2 appels
1 limoen
1 kaneelstokje
1steranijs
1zoethoutstokje
1 tube Zaanse pittige mayonaise
Β 
𝒁𝒐 π’Žπ’‚π’‚π’Œ 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 π’Œπ’π’‚π’‚π’“:
Als eerste maak je een pekelbad voor de kippetjes. Pak een schaaltje water en voeg hier de kippetjes, wat zout en de Thaise kruiden aan toe. Laat dit een nachtje staan, zodat de smaak helemaal in de kippetjes trekt.
Β 
Kruid vervolgens de kippenboutjes met braairub no.1 en laat dit ook een nachtje intrekken. Hoe langer je de kruiden laat intrekken, hoe lekkerder de smaak van de kippenboutjes wordt. Wanneer de kruiden helemaal in de kippetjes zijn getrokken, kun je de kippetjes gaan roosteren! Zet de barbecue op 180 graden en leg de kippetjes boven op het rooster.
Β 
Snijd de aardappelen in partjes en leg deze in een aluminiumbak. Voeg hier een blokje boter aan toe en zet deze bak vervolgens onder de kippetjes. Op deze manier druipt het vet van de kippetjes op de aardappelen, wat een heerlijke smaak geeft! Snijd de paprika en voeg dit toe aan de aardappeltjes. Zet de kippenboutjes in de kippenhouders op de barbecue en gaar deze mee.
Β 
Last but not least, schil je de appels en snijd je deze in grove stukken. Plaats dit in een pannetje en voeg hier boter, een stokje zoethout, een kaneelstokje, een beetje sterrenijs en een vleugje limoen aan toe. De limoen zorgt voor een frisse smaak. Laat dit vervolgens twintig minuten stoven.
Β 
Serveer er pittige Zaande mayonaise bij, om het gerecht helemaal af te maken. Pak een welverdiende Wild Mill PX en smullen maar! πŸ˜‹