Recept afl. 25

Jeremy verrast ons deze week weer met een heerlijk recept. Pizza met een twist!

Recept

Krokante pizza met gerookte kabeljauw, varkensrollade met aardpeer en grote paddenstoel.

π‘«π’Šπ’• 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’π’π’…π’Šπ’ˆ:

8 loempiavellen
1 bakje hoemoes green curry
Β½ zijde kabeljauw
1 varkensrollade
8 aardperen
1 lepel truffeltapenade
4 portobello’s (grote paddenstoel)
1 bos peterselie
4 eieren

Β 
𝒁𝒐 π’Žπ’‚π’‚π’Œ 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 π’Œπ’π’‚π’‚π’“:

Knip de loempia vellen in een rondje en bestrijk deze met eiwit en kerriepoeder. Bak deze twee minuten op de barbecue zodat ze lekker krokant worden.

Vervolgens kruid je kabeljauwzijde met peper en zout. Rook deze samen met de houtsnippers en Chunks op 100 graden op de barbecue. Wanneer de vis scheurt als je hem indrukt, weet je dat hij gaar is.

Smeer de krokante loempia vellen in met hoemoes en stapel twee vellen op elkaar. Bedek de vellen met de gerookte kabeljauw, knoflook mayonaise en gesneden tuinkers. Zo heb je een hele vrolijke, krokante vispizza!

Het volgende gerecht is een varkensrollade met aardpeer en een grote paddenstoel. Gril de varkensrollade indirect tot een kerntemperatuur van 61 graden. Gril de rollade af op een hete gril en haal daarna het touw eraf.

Hak de peterselie alvast fijn en leg deze op een bord. Klopt het eiwit los in een ander schaaltje. Rol de rollade eerst door het eiwit en daarna door de gehakte peterselie. Als je hiermee klaar bent, leg je de rollade nog even vijf minuten op de barbecue. Snijd de rollade in plakjes.

Schil de aardperen en snijd deze in reepjes. Bak deze op een hete barbecue aan en voeg de gesneden portobello hieraan toe. Breng de aardperen op smaak door er een lepel truffeltapenade aan toe te voegen.

Klaar is kees! Serveer dit gerecht met een lekker Wild Mill blond biertje en smullen maar!

Β