Deze week maakt Jeremy weer een traktatie. Een heerlijk luxe en gezellig hapje: oesters. De schelpen zorgen voor een feestje op tafel.
Wat heb je nodig?
8 grote oesters cat 1
4 platte oesters 0000
½ dl sushi azijn
½ dl rode wijnazijn
½ rode ui
1pot crème fraîche
½ komkommer
12 vastkokende aardappeltjes (rattes)
1 bakje Ladessa Filet American
2 bakjes Maza hoemoes
1 tube pittige Zaanse mayonaise
Hoe maak je het?
Snipper een uitje fijn en meng deze met rode wijnazijn en sushi azijn.
Steek de grote oesters open, rook en rooster deze kort aan op de barbecue. Op deze manier trekt de rook en grilsmaak in de oester en dat zorgt voor een heerlijke smaak. Plaats de oester vervolgens terug in de schelp.
Klop daarna de crème fraîche stijf. Snijd 4 grote oesters in kleine stukjes en meng deze samen met de crème fraîche. Dresseer dit mengel op de gerookte oester. Doe hier ook een beetje pittige mayonaise op.
Pof vervolgens de aardappels op de barbecue op 170 graden. Snijd het kapje er af en hol de binnenkant eruit met een appelboortje. Vul de overgebleven aardappels met hoemoes van Maza en Filet American van Ladessa.
Steek de ronde oesters open en serveer deze met rode wijnazijn.
Als dat geen smullen wordt!