Recept afl.2

Deze week heeft Jeremy weer iets lekkers voor jullie, namelijk: boemboe met ei en sweet soja! Hoe goed klinkt dit!
Hou jij van ei en paling? Maak dan nu dit heerlijke recept! Dit wordt genieten. πŸ˜‹

Β 

Β 

Β 

Recept

π˜½π™€π™šπ™’π™—π™€π™š π™’π™šπ™© π™šπ™ž, π™₯π™–π™‘π™žπ™£π™œ π™šπ™£ π™¨π™¬π™šπ™šπ™© π™¨π™€π™Ÿπ™–

π‘«π’Šπ’• 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’π’π’…π’Šπ’ˆ:

  • 1 kg verse palingfilet
  • 3 eieren
  • Β½ spitskool
  • 1 pepertje
  • 1 knoflookteen
  • Β½ sjalotje
  • 1 lepel verse gember
  • 1/8 laos
  • 2 stengels sereh
  • 3 kemirienoten
  • 1 lepel trassie
  • 2 lepels palmsuiker
  • 4 lepels sweet soja
  • 2 lepels bbq kruiden

𝒁𝒐 π’Žπ’‚π’‚π’Œ 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 π’Œπ’π’‚π’‚π’“:

Fileer de paling en grill deze kort op de hete BBQ. Kruid het vervolgens met peper en zout. Pak een kwastje en bestrijk het met sweet soja. Serveer het bij spitskool en het eerste deel is klaar!

Fruit de boemboe aan in 2 lepels olie. Snijdt de kool in reepjes van 1 cm dik en smoor deze aan in de boem boe. Klop daarna 3 eieren los in een bowl en roer deze door de boemboe. Β 
Voeg de spitskool toe en laat dit stollen.

Tot slot: maak de ingrediΓ«nten schoon. Vijzel de peper, knoflook, sjalot, gember, laos, sereh, kemirienoten, trassie en palmsuiker tot een bamboe pasta. Doe dit door rustig te draaien/vijzelen.
Eetsmakelijk! πŸ₯˜πŸ₯šπŸ₯™πŸ½

Β