Recept afl.6

Het is weer zo ver. Er staat een nieuwe kookvideo voor jullie klaar.  Jeremy heeft weer iets ontzettend lekkers gemaakt Risotto Cava Nero. Hij heeft Ivo en Djamilla zeker verrast met dit recept. Een heerlijke pasta om van te genieten.😋 

 

 

 

Recept

𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙘𝙖𝙫𝙖 𝙉𝙚𝙧𝙤

𝑫𝒊𝒕 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 𝒏𝒐𝒅𝒊𝒈:

  • 300 gram risottorijst 
  • 1 liter kippenbouillon 
  • ½ ui 
  • 1 knoflookteen 
  • 150 gram gewassen spinazie 
  • 1 stronk cavanero 
  • 1 courgette 

𝒁𝒐 𝒎𝒂𝒂𝒌 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 𝒌𝒍𝒂𝒂𝒓:

Snijd de courgette en de ui in kleine blokjes. Snipper de knoflook fijn. Fruit deze aan in de gietijzeren pan met wat olie. Voeg er dan rijst aan toe en maak deze laag vuur glazig. 
Voeg in 5 delen bouillon toe. Doe elke als de bouillon is opgenomen het volgende deel. 

Snijd de cavalnero in grove stukken en fruit deze aan in olie met knoflook. Rasp er de kaas overheen en verdeel de buratta erbij. Laat deze smelten over de kool. Smelt deze over de risotto en dan kan je tafel opdekken en heerlijk genieten. 

Eetsmakelijk! 😊