Recept afl.20

Beer can chicken 🍻🍗

Deze week mag Jeremy zijn kookkunsten laten zien in Bussum. En zijn gerecht van deze week is ook een waar kunstwerk! Hij gaat namelijk aan de slag met: de beer can chicken, met dit gerecht kan maar weinig misgaan. 😊

Wil jij weten hoe Jeremy dit heeft gemaakt?
Lees dan snel verder👇

Recept

Beer can chicken 🍻🍗

Wat heb je nodig?

  • 1 kip
  • 4 lepels BBQ kruiden
  • 4 lepels Zaanse mayonaise
  • ½ flesje Wild Mill
  • 100 gram aardperen
  • 2 bataten

Masseer de kip in met de Zaanse mayonaise en strooi de rub er vervolgens overheen

Vul de gevogeltestomer met bier, en zet de kip erop

Zet vervolgens de gevogeltestomer op een directe barbecue voor het beste resultaat!

Schil de aardperen en de bataten en snijd ze in schijven van 1 cm dik

Leg de gesneden aardperen en bataten in de gevogeltestomer, zo laat je ze lekker mee garen met de kip

Meet als laatste stap de temperatuut van de kip, bij een temperatuur van 72° is de kip gaar en klaar om geserveerd te worden. Eetsmakelijk! 😋 🍴