Recept afl.22

๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ ๐—พ๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ผ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎรฏ๐˜€ ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ช๐ŸŒถ
Deze week kookt Jeremy in Haarlem. Hij maakt hier niet zomaar een gerecht klaar, maar een hele pittige! De Peruaanse quinoa met pikante kaas en maรฏs is een pittig gerecht, boordevol vitaminen. Lees hieronder hoe jij je eigen pikante quinoa kan maken!

ย 

ย 

Recept

๐—ฃ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐˜€๐—ฒ ๐—พ๐˜‚๐—ถ๐—ป๐—ผ๐—ฎ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฝ๐—ถ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ ๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐˜€ ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎรฏ๐˜€ ๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡ช๐ŸŒถ

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ท๐—ฒ ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด?

  • 4 Vastkokende aardappels
  • 200gr Quinoa
  • 1 Rode ui
  • 1 Lepel Zaanse mayonaise
  • 1 Teen knoflook
  • 200gr Kaas
  • 2 Groene chilipepers
  • 2 Maรฏskolven
  • 4 Tomaten
  • 100gr Olijven
  • 1 Bos peterselie
  • 1sl Olijfolie
  • 3 Limoenen

ย 

Snijd de aardappels in plakken van 0,5 cm dik, gril deze gaar op de Kamado barbecue.
Kook de quinoa in 2 minuten gaar in gezouten water met knoflook. Giet deze af en bewaar het gezouten water.

Rooster de tomaten, haal vervolgens de schil eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze daarna toe aan de quinoa.

Rooster de maรฏskolven gaar en snijd de korrels van de kolf en meng de maiskorrels met quinoa.

Knijp 3 limoenen uit over de salade.

Snijd de olijven in ringen en voeg deze toe aan de salade.ย 
Snijd de kaas in blokjes en de chilipepers in ringen en meng deze erbij.
Hak de peterselie in fijne stukjes en voeg het samen met de olijfolie door de quinoa heen.

Eet smakelijk! ๐Ÿ˜‹ ๐Ÿด

ย