๐ฃ๐ฒ๐ฟ๐๐ฎ๐ฎ๐ป๐๐ฒ ๐พ๐๐ถ๐ป๐ผ๐ฎ ๐บ๐ฒ๐ ๐ฝ๐ถ๐ธ๐ฎ๐ป๐๐ฒ ๐ธ๐ฎ๐ฎ๐ ๐ฒ๐ป ๐บ๐ฎรฏ๐ ๐ต๐ช๐ถ
Deze week kookt Jeremy in Haarlem. Hij maakt hier niet zomaar een gerecht klaar, maar een hele pittige! De Peruaanse quinoa met pikante kaas en maรฏs is een pittig gerecht, boordevol vitaminen. Lees hieronder hoe jij je eigen pikante quinoa kan maken!
ย
ย
๐ฃ๐ฒ๐ฟ๐๐ฎ๐ฎ๐ป๐๐ฒ ๐พ๐๐ถ๐ป๐ผ๐ฎ ๐บ๐ฒ๐ ๐ฝ๐ถ๐ธ๐ฎ๐ป๐๐ฒ ๐ธ๐ฎ๐ฎ๐ ๐ฒ๐ป ๐บ๐ฎรฏ๐ ๐ต๐ช๐ถ
๐ช๐ฎ๐ ๐ต๐ฒ๐ฏ ๐ท๐ฒ ๐ป๐ผ๐ฑ๐ถ๐ด?
ย
Snijd de aardappels in plakken van 0,5 cm dik, gril deze gaar op de Kamado barbecue.
Kook de quinoa in 2 minuten gaar in gezouten water met knoflook. Giet deze af en bewaar het gezouten water.
Rooster de tomaten, haal vervolgens de schil eraf en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze daarna toe aan de quinoa.
Rooster de maรฏskolven gaar en snijd de korrels van de kolf en meng de maiskorrels met quinoa.
Knijp 3 limoenen uit over de salade.
Snijd de olijven in ringen en voeg deze toe aan de salade.ย
Snijd de kaas in blokjes en de chilipepers in ringen en meng deze erbij.
Hak de peterselie in fijne stukjes en voeg het samen met de olijfolie door de quinoa heen.
Eet smakelijk! ๐ ๐ด
ย