Recept afl.7

Compote van Japanse Duizendknoop

Een super leuk recept voor de zomerse dag ☀️

Recept

Voor 1 Potje Compote heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram stelen van de Japanse Duizendknoop, zo jong mogelijk;
  • 100 gram rabarber;
  • 1 handje verse bramen;
  • 100 gram suiker;
  • 100 ml water;
  • 2 takjes verse verveine.

 

En verder heb je het volgende keukengereedschap nodig:

  • Een steelpannetje;
  • Een pollepel;
  • Mes;
  • Snijplank;
  • Schoon jampotje;

 

Bereiding:

Vul de steelpan met 100 ml water. Laat daar vervolgens de suiker in oplossen.

Vervolgens snij je de stelen van de duizendknoop en de rabarber in dunne plakjes, en voeg je deze toe aan het pannetje.

Daarna voeg je de bramen toe en laat het geheel zachtjes pruttelen tot je het met een pollepel tot een mooie compote kunt roeren.

Nu het leukste gedeelte: proef de compote, voeg indien nodig citroensap of suiker toe. Als het naar je smaak is kun je het warm in het jampotje lepelen.

Als laatste voeg je de takjes verveine toe en draai je de deksel op het potje.

Zet het potje op zijn kop en laat hem op die manier volledig afkoelen

Eet smakelijk! 😋