Robs Tuindagboek

Robs Tuindagboek

Aflevering 32

In deze aflevering gaan Rob en Matthijs verder met de indeling van de tuin. Samen reizen ze af naar het zuiden om te kijken welke bomen en planten passen bij hun visie. Benieuwd naar wat zij hebben gekozen? Kijk dan snel de video!

Aflevering 31

Rob en Matthijs gaan in deze aflevering verder met de tuinkamer. Met een mooie, groene bosschage en een grote heg wordt de tuin wat meer afgesloten. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Kijk dan snel de video! 

Aflevering 30

De recreatiewoning wordt met het stormachtige weer snel wind- en waterdicht gemaakt door de plaatsing van de kozijnen en ramen. 
Bert maakt een mooi Paasstuk en Matthijs helpt Rob met het verstevigen van de vijverrand. Ook neemt Matthijs nog een verrassing mee, benieuwd wat hij meegenomen heeft? Kijk dan snel de video! 

Aflevering 29

De bouw van de recreatiewoning gaat verder, maar ook Rob staat niet stil. Hij bezoekt Marcin bij Your Kitchen in Breda en zoekt, met de hulp van Marcin, een mooie én duurzame keuken uit. 

Aflevering 28

De tuinkamer staat, de vijver is uitgegraven en de muren van de recreatiewoning staan. De ruimtes zijn goed zichtbaar, dus is het tijd voor de volgende stap. Het dak gaat erop! 

 

Aflevering 27

En toen stond er opeens een huis! De bouw van de recreatiewoning schiet al aardig op en de contouren van het huis worden zichtbaar. 
Matthijs kan niet wachten tot hij de vijver mag beplanten en brengt alvast wat bijzondere planten mee voor Rob. 

Aflevering 26

Matthijs komt weer langs bij Rob en maakt alvast plannen voor de vijverbeplanting. Samen met Bert en Matthijs gaat Rob aan de slag in de tuinkamer. Matthijs zorgt voor een groene make-over met bijzondere cactussoorten en Bert geeft de tuinkamer een antieke touch. 

 

Aflevering 25

Rob en Matthijs richten samen de tuinkamer in met prachtige en vooral bijzondere planten. Matthijs vertelt Rob alles over deze speciale planten tijdens een rondleiding in de kas.

Aflevering 24

Deze week gaat het team aan de slag met het creëren van de doorkijk. Het gat voor de vijver wordt gegraven, de contouren van de tuin worden langzaam zichtbaar en het is bijna tijd om de beplanting uit te kiezen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij de inrichting van het kavel. Rob legt het je uit in de video! 

Aflevering 23

Rob en Matthijs gaan binnen in de tuinkamer aan de slag! Met de prachtige planten van Matthijs Plantenpaleis geven ze samen kleur en een zomerse sfeer aan de tuinkamer. 

Aflevering 22

Nu de fundering van de recreatiewoning gelegd is, is het tijd om na te denken over de inrichting ervan. Rob bezoekt Mijn Bad In Stijl en bespreekt zijn wensen voor de badkamer, die een kleurrijke twist gaat krijgen. 

Aflevering 21

Rob blikt terug op zijn bezoek aan de biologische boerderijwinkel van Anouk en bereidt zich voor op de invulling van zijn eigen tuin bij de recreatiewoning. 

Aflevering 20

Na maanden van voorbereiding is het eindelijk zo ver! De eerste palen van de fundering van Robs recreatiewoning gaan de grond in! Rob brengt natuurlijk een bezoek aan het kavel en vertelt ons hoe het kavel ingedeeld gaat worden. 

Aflevering 19

Waar moet je op letten als je een recreatiewoning wil laten bouwen? Rob heeft een afspraak met aankoopmakelaar Ruben. Samen bezoeken zij een andere recreatiewoning, zodat Rob kan zien hoe zijn woning kan gaan worden. Ruben vertelt Rob ondertussen alles over het proces, de regels en de veelgestelde vragen rondom het bouwen van een recreatiewoning. 

Aflevering 18

De bouw van de recreatiewoning gaat van start! 
Rob brengt opnieuw een bezoek aan Tuinbeurs Nederland waar alles aan hem uitgelegd wordt over de modulaire en duurzame manier van bouwen. Met een kijkje in de werkplaats, komt de realisatie van de woning nu echt in zicht! 

Aflevering 17

Wietze gaat langs bij de bloemist in Ommen en brengt een prachtig boeket mee voor Rob. Hij mag gelijk aan het werk in de tuin, terwijl Rob ondertussen het groen in de tuinkamer opfrist. Samen proosten zij in de tuinkamer op de feestdagen en het nieuwe jaar. 

Aflevering 16

Rob gaat langs bij Matthijs. Samen zoeken zij de mooiste kuipplanten uit voor de tuinkamer van Rob. Matthijs heeft, naast planten, ook een bijzonder boek meegebracht. 

Aflevering 15

De Kerst is in aantocht, het kavel is bedekt onder een laagje sneeuw en dus is het tijd voor Rob om de kerstboom op te tuigen in de tuinkamer. Met een uitzicht op de witte tuin, gaat Rob aan de slag met de ontwerpschetsen. 

Aflevering 14

De tuinkamer is af! Rob gaat gelijk van start met de eerste groene inrichting van de tuinkamer en Leo komt langs om samen met Rob piketpaaltjes uit te zetten. Zo wordt het ontwerp van het kavel steeds wat beter zichtbaar. 

Aflevering 13

De bouw van de tuinkamer is eindelijk begonnen! Terwijl er hard verder gewerkt wordt aan de opbouw, gaat Rob langs bij Colijnsplaats in Den Velde. Dit is een particuliere tuin op een kavel dat ongeveer net zo groot is als die van Rob. Het is een echte bloementuin en Rob kan hier weer genoeg inspiratie opdoen voor zijn eigen tuin. 

Aflevering 12

Wietze en Rob komen samen bij Huis te Breckelenkamp in Lattrop, een plaats in het noordelijkste puntje van Twente aan de Duitse grens. In de tuin kan Rob weer veel inspiratie opdoen voor zijn eigen kavel. Wietze heeft een bijzondere verrassing voor Rob. 

Aflevering 10

Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de productie van de schuurwoning van Rob. 
Voor Rob dus weer tijd om nieuwe inspiratie op te doen! Hij brengt een bezoek aan de beeldentuin van Kasteel het Nijenhuis in Wijhe, waar de meest artistieke en bijzondere beelden te bewonderen zijn. 

Aflevering 9

Rob brengt Johan thuis een bezoek. Zijn woning is het uitgangspunt waarmee Johan het ontwerp voor Rob zijn schuurwoning gaat maken. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Niet alleen in de tuin, maar ook zeker in het ontwerp van de recreatiewoning van Rob. Johan maakt samen met Rob een digitale schets. 

Aflevering 8

We gaan van start! 
Rob brengt een bezoek aan Tuinbeurs Nederland en wordt geadviseerd over de mogelijkheden voor de bouw van een recreatiewoning van Moduhout op zijn kavel. En die mogelijkheden, die zijn er genoeg! 

Aflevering 7

Rob bezoekt zijn eigen stuk grond en spreekt daar af met Leo. Leo is beheerder van het natuurpark waar het kavel zich bevindt en legt Rob uit hoe het ontwerpproces van de tuin in zijn werk gaat.
Een leeg stuk grond moet natuurlijk snel wat kleur krijgen, dus stelt Rob een prachtig herfstboeket samen. 
Grondbezitter zijn, moet natuurlijk gevierd worden, dus ontvangt Rob een oude bekende als eerste gast. 

 

Aflevering 6

Het is definitief, Rob heeft zijn eigen kavel gevonden! Rob neemt ons van A tot Z mee in het ontwerpen en opbouwen van zijn eigen stuk grond in de buurt van Dedemsvaart. Als je hier in de buurt bent, mag je als tuinliefhebber een bezoek aan de tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart niet overslaan. Een stijlicoon uit de jaren 60 op het gebied van tuinarchitectuur.

Aflevering 5

Rob heeft een tip gekregen en bezoekt een prachtig stille en groene omgeving. 
Tijdens zijn plantenwandeling komt hij de mooiste planten tegen en houdt hij ondertussen zijn ogen open voor een mooi stuk grond.
André heeft een kwekerij en informeert Rob over de omgeving en de planten die het beste passen in deze omgeving. 
Zou Rob zijn kavel eindelijk vinden in deze aflevering? Bekijk het snel! 

Aflevering 4

Rob bezoekt de Vijvertuinen van Ada Hofman in het Overijsselse Loozen. 
In dit grote gebied vol verschillende vijvers en beplanting kan Rob een hoop inspiratie opdoen voor de tuin die hij wil gaan aanleggen op zijn eigen kavel. 
15 jaar geleden stopte Ada zelf met de Vijvertuinen, maar de nieuwe eigenaren zorgen ervoor dat het sprookje voortgezet wordt en iedereen kan genieten van dit prachtige natuurgebied. 

Aflevering 3

De zoektocht gaat verder. Rob bezoekt Anouk bij haar biologische boerderijwinkel. In deze winkel worden onder andere de eigen verbouwde groenten en vlees van eigen vleeskoeien verkocht. Anouk tuiniert op zandgrond en vertelt Rob alles over de mogelijkheden van biologisch tuinieren. 

Aflevering 2

Na vorige week een bezoek te hebben gebracht aan Jelle, begon het tuinmanshart van Rob te kriebelen en besloot hij dat hij zijn droom gaat waarmaken: zijn eigen stuk grond! 
Samen met Jaap, vrijwilliger bij Staatsbosbeheer, gaat hij langs de IJssel op zoek naar een mooi stuk grond. Jaap helpt Rob hierbij en geeft tips waar hij in dit gebied het beste op kan letten. 

Aflevering 1

Rob gaat langs bij een oude bekende, Jelle Grintjes. Vorig jaar kwam Jelle met de bijzondere mededeling dat hij ging verhuizen en de tuin moest meeverhuizen! Een bijzondere uitdaging waarvan Rob het eindresultaat graag met eigen ogen wilde zien.