Boodschappen
1 rol bladerdeeg
Plakjes prosciutto (Italiaanse ham)
“Vors” (gehaktmengsel van kipgehakt en champignons, op smaak met kruiden & specerijen)
Peper en zout om het extra smaak te geven
Benodigdheden
(Barilo) barbecue
Vleesthermometer
Plasticfolie of bakpapier (voor het oprollen)
Beef Wellington
Van de barbecue
Wat kun je verwachten?
- Een mals en sappig stuk ossenhaas.
- Een smaakvolle laag van prosciutto en gehaktmengsel.
- Een krokante, goudbruine buitenkant van bladerdeeg.
- Een perfecte garing in het midden van het vlees dankzij de thermometer.
Bereidingswijze
1. Kruid de ossenhaas royaal met peper en zout.
2. Grill de ossenhaas rondom op hoge, directe hitte totdat er een mooi korstje ontstaat.
3. Rol het bladerdeeg uit en leg hierop een laag plakjes prosciutto.
4. Spuit of verdeel de vors (het mengsel van kipgehakt, champignons en kruiden) gelijkmatig over de prosciutto.
5. Leg de gegrilde ossenhaas bovenop het mengsel.
6. Vouw het geheel dicht tot een strak pakket — gebruik plasticfolie of bakpapier om het stevig op te rollen.
Op de barbecue
1. Gaar de Wellington op de BBQ met indirecte hitte totdat de kerntemperatuur 42°C bereikt.
2. Haal de Wellington van de BBQ, laat hem een kwartiertje rusten zodat de sappen kunnen verdelen.
Serveren
1. Snijd aan en serveer terwijl het bladerdeeg mooi krokant is en de ossenhaas perfect rosé.
2. Geniet en maak indruk op het gezelschap.
Meer afleveringen
Italian Moink Balls van de barbecue, afl. 12
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...
Zeezout-Karamel Pepernoten van de Kamado BBQ, afl. 10
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...
Hotdogs op Italiaanse wijze, afl. 9
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...




