Boodschappen

1 hele ossenhaas

1 rol bladerdeeg

Plakjes prosciutto (Italiaanse ham)

“Vors” (gehaktmengsel van kipgehakt en champignons, op smaak met kruiden & specerijen)

Peper en zout om het extra smaak te geven

Benodigdheden

(Barilo) barbecue

Vleesthermometer

Plasticfolie of bakpapier (voor het oprollen)

Beef Wellington 

Van de barbecue

Een klassieker voor de feestdagen: Beef Wellington van de BBQ. Je grilt de ossenhaas eerst rondom voor een mooie korst, rolt hem vervolgens in prosciutto, vors en bladerdeeg, en gaart hem daarna langzaam tot een perfect resultaat. Een luxe gerecht dat écht werkt om indruk te maken op je tafelgasten.

Wat kun je verwachten?

  • Een mals en sappig stuk ossenhaas.
  • Een smaakvolle laag van prosciutto en gehaktmengsel.
  • Een krokante, goudbruine buitenkant van bladerdeeg.
  • Een perfecte garing in het midden van het vlees dankzij de thermometer.

Bereidingswijze

Voorbereiden

1. Kruid de ossenhaas royaal met peper en zout.

2. Grill de ossenhaas rondom op hoge, directe hitte totdat er een mooi korstje ontstaat.

3. Rol het bladerdeeg uit en leg hierop een laag plakjes prosciutto.

4. Spuit of verdeel de vors (het mengsel van kipgehakt, champignons en kruiden) gelijkmatig over de prosciutto.

5. Leg de gegrilde ossenhaas bovenop het mengsel.

6. Vouw het geheel dicht tot een strak pakket — gebruik plasticfolie of bakpapier om het stevig op te rollen.

Op de barbecue

1. Gaar de Wellington op de BBQ met indirecte hitte totdat de kerntemperatuur 42°C bereikt.

2. Haal de Wellington van de BBQ, laat hem een kwartiertje rusten zodat de sappen kunnen verdelen.

Serveren

1. Snijd aan en serveer terwijl het bladerdeeg mooi krokant is en de ossenhaas perfect rosé.

2. Geniet en maak indruk op het gezelschap.

Meer afleveringen