Boodschappen

1 hele kalkoen

Boter (gesmolten)

Zout en kruiden naar keuze

Benodigdheden

Barbecue met indirecte hitte

Vleesthermometer (om de kerntemperatuur te meten)

Aluminiumfolie

Gegrilde kalkoen

Van de Barbecue

Een hele kalkoen van de barbecue. De buitekant wordt mooi goudbruin en licht krokant, terwijl het vlees door de zachte garing op lage temperatuur lekker sappig blijft. Al met al een perfect gerecht voor een feestelijke (kerst)maaltijd!

Wat kun je verwachten?

  • Zacht en sappig vlees met langzame garing.
  • Gesmolten boter voor extra smaak.
  • Perfect om te delen met vrienden en familie.

Bereidingswijze

1. Haal de kalkoen uit de verpakking en dep hem eventueel droog met keukenpapier.

2. Smelt de boter en bestrijk de kalkoen royaal aan alle kanten.

3. Verwarm de BBQ tot 180°C en stel hem in voor indirecte hitte.

4. Leg de kalkoen op het rooster, weg van de directe hittebron, en sluit het deksel.

5. Gaar de kalkoen tot de kerntemperatuur 54°C bereikt.

6. Haal de kalkoen van de BBQ, wikkel hem losjes in folie en laat 30 minuten rusten.7. Serveer en geniet!

Meer afleveringen