Boodschappen
Boter (gesmolten)
Zout en kruiden naar keuze
Benodigdheden
Barbecue met indirecte hitte
Vleesthermometer (om de kerntemperatuur te meten)
Aluminiumfolie
Gegrilde kalkoen
Van de Barbecue
Wat kun je verwachten?
- Zacht en sappig vlees met langzame garing.
- Gesmolten boter voor extra smaak.
- Perfect om te delen met vrienden en familie.
Bereidingswijze
1. Haal de kalkoen uit de verpakking en dep hem eventueel droog met keukenpapier.
2. Smelt de boter en bestrijk de kalkoen royaal aan alle kanten.
3. Verwarm de BBQ tot 180°C en stel hem in voor indirecte hitte.
4. Leg de kalkoen op het rooster, weg van de directe hittebron, en sluit het deksel.
5. Gaar de kalkoen tot de kerntemperatuur 54°C bereikt.
6. Haal de kalkoen van de BBQ, wikkel hem losjes in folie en laat 30 minuten rusten.7. Serveer en geniet!
Meer afleveringen
Italian Moink Balls van de barbecue, afl. 12
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...
Zeezout-Karamel Pepernoten van de Kamado BBQ, afl. 10
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...
Hotdogs op Italiaanse wijze, afl. 9
[dipi_divider content_text="Boodschappen"...




